Skip to main content

HIFK Fotboll Ab höll bolagsstämma tisdagen den 16.2.2021. Under mötet godkändes gamla bokslut och så fick bolaget en ny styrelse. Till styrelsen valdes Jan-Erik Eklöf, René Österman och Peter Standertskjöld-Nordenstam. HIFK Fotboll Ab:s nya styrelse höll sitt första möte direkt efter bolagsstämman och valde Eklöf till styrelseordförande.

Styrelsen kommer nu att förbereda en förändring i bolagets ägargrund i och med att moderföreningen HIFK Soccer rf:s majoritetsställning blir mindre då nya ägare kommer in i bolaget. Till styrelsens övriga aktuella arbetsuppgifter hör att förbereda den stundande aktieemissionen samt att förstärka bolagets ekonomi.

– Det är fint att vi fick ihop en ny styrelse så här pass fort. Vi står inför en viktig vår både på planen och utanför den. Aktieemissionen förstärker bolagets ekonomi, vilket samtidigt är en förutsättning för att vi ska kunna nå idrottslig framgång. För mig innebär idrottslig framgång att HIFK ska vara åtminstone bland de sex bästa lagen i Veikkausliiga varje år. VD:n och sportchefen har skapat förutsättningar för det här och de har mitt fulla förtroende, kommenterar HIFK Fotboll Ab:s ordförande Jan-Erik Eklöf.