Skip to main content

HIFK har kommit överens om ett kontrakt över säsongen 2021 med målvakten Martti Puolakainen. 26-åriga Puolakainen anslöt sig till HIFK:s organisation sommaren 2019.

Den estnisk-finländska målvakten har en bakgrund med spel i bl.a. JK Viljandi i den estniska högsta ligan och i FC Viikingit i Ettan. I HIFK-skjortan har Puolakainen spelat en match i Finska Cupen vintern 2020. Puolakainen, som även har spelat i Estlands juniorlandslag, har under de senaste åren utöver sin spelarroll gjort jobb som målvaktstränare samt avlagt UEFA:s B-tränarlicens.

Puolakainen tog för några månader sedan över ansvaret som målvaktstränare för damernas representationslag, herrarnas reservlag (HIFK/2), HIFK U20 Red och HIFK U17. Han kommer nu även utöver sin spelarroll att vara med och hjälpa till med målvaktstränandet i representationslaget.

– Att fortsätta i HIFK var ett lätt beslut för mig. Precis som jag redan tidigare har sagt, så fick jag här ett bra paket som kombinerar rollerna som spelare och tränare. Jag har trivts bra här och fortsätter gärna i HIFK även på representationslagets sida, där jag nu utöver min roll som målvakt får jobba tillsammans med våra andra målvakter, säger Puolakainen.

– Martti Puolakainen har varit hos oss i några år redan och känner bra till föreningen. Han har också kommit igång med sitt tränarjobb i flera lag hos oss under den senaste hösten. ”Smardu” får nu fortsätta med det här jobbet också i representationslaget utöver sin roll som målvakt, konstaterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 14.1.2021:

Martti Puolakainen (2021)

Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)

Jani Bäckman (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Erikson Carlos (2021)

HIFK:s säsongskort finns till salu i Lippupistes kanaler. Denna länk tar dig till Lippupistes webbsida, där du kan säkra din plats på samtliga hemmamatcher nästa år!