Skip to main content

32-åriga Jani Bäckman, som spelat i HIFK sedan säsongen 2015, fortsätter i klubben även kommande säsong. Avtalet mellan Bäckman och HIFK gäller fram till slutet av Veikkausliigasäsongen 2021.

Bäckman har spelat sammanlagt 142 matcher i HIFK:s spelskjorta. Under dem har han stått för sammanlagt 13 mål, av vilka han gjorde två säsongen 2020. Ifjol hörde Bäckman till kaptenskvartetten och spelade på en ny position, nämligen som höger ytterback.

Bäckman lämnade följande meddelande till HIFK:s supportrar:

– Så går tiden och nu står jag inför mitt sjunde år i HIFK. Det var ett lätt beslut att fortsätta här. Jag har fortfarande en stark vilja att utvecklas som fotbollsspelare och tror på att jag kan få ännu mer ut av mig själv under den kommande säsongen.  -Bäri17

– Jag är väldigt glad över att ”Bäri” fortsätter hos oss. Han tillför en massa erfarenhet, kontinuitet och framför allt IFK-anda till vårt lag. Det handlar om en mångsidig spelare som man utan problem kan lägga in på så gott som vilken spelposition som helst, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 8.1.2021:

Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)

Jani Bäckman (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Erikson Carlos (2021)

 

HIFK:s säsongskort finns till salu i Lippupistes kanaler. Denna länk tar dig till Lippupistes webbsida, där du kan säkra din plats på samtliga hemmamatcher nästa år!