Skip to main content

HIFK förstärker sitt lag med den 20-åriga målvakten Calum Ward, som flyttar till Helsingfors med ett låneavtal från engelska AFC Bournemouth.

Ward har varit en del av Bournemouths organisation ända sedan 2013 och har gått igenom klubbens juniorakademi. Stundvis har han varit med på representationslagets träningar och ett par gånger också i matchdagens laguppställning. Ward representerar Irland på landslagsnivå och har varit en del av landets U21-landslagstrupp.

– Jag har endast spelat några matcher den här säsongen, så jag ville komma till ett lag där jag skulle kunna få mera speltid. HIFK och Helsingfors kändes som ett bra alternativ. Här finns ett proffsigt tränarteam och jag tycker att här finns alla förutsättningar för att utvecklas, säger Ward.

– Vi har inför denna säsong velat skapa ett lag där en hårdare tävling om minuterna på planen råder på varje position. Då man måste jobba hårt för varje minut gör att spelarna också kan uppnå ännu bättre prestationer. I och med Ward kommer vi nu även att ha tävling om speltiden mellan stolparna. Han är utlånad till oss fram till sommaren, och sedan ser vi hur läget är med en eventuell fortsättning, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 29.1.2021 (kl. 9.00):

Målvakter:
Martti Puolakainen (2021)
Markus Uusitalo (2021, på lån från FC Honka)
Calum Ward (på lån från AFC Bournemouth)

Försvarare:
Selman El Baset (2021, på lån från FC Ingolstadt)
Aldayr Hernández (2021)
Macario Hing-Glover (2021)
Jean-Claude Mabinda (2021)
Hannu Patronen (2021)
Pipe Sáez (2021)

Mittfältare:
Jani Bäckman (2021)
Jukka Halme (2021)
Sakari Mattila (2022)
Moshtagh Yaghoubi (2021)

Forwards:
Jusif Ali (2021)
Erikson Carlos (2021)

Säkra din plats på Bolt Arena nästa sommar genom att skaffa dig ett HIFK-säsongskort redan i god tid före säsongen kör igång! Korten finns till salu via Lippupiste.