Skip to main content

HIFK Fotboll Ab förstärker sin organisation med Juhani Tähkävuori. Han började denna vecka arbeta i klubben som utvecklare av idrotts- och företagsverksamheten. Till hans uppgifter hör bl.a. att utveckla idrottsverksamheten och att scouta spelare tillsammans med HIFK:s idrottsledning samt att utveckla företagspaketen på företagssidan.

41-åriga Tähkävuori har en bakgrund som fotbollsspelare i FC Jazz på Veikkausliiganivå säsongen 2003. Efter den aktiva karriären har han varit verksam i näringslivet samt inom idrotten. Han har jobbat i FC Inters organisation samt för TPS i både fotboll och ishockey.

– Det känns fint att få vara med och jobba i en fotbollsklubb av HIFK:s kaliber. Jag kommer för egen del att göra allt så att HIFK ska utvecklas mot ett allt mer professionellt håll inom idrotten och företagsverksamheten. Då Mika Lönnström tog kontakt i höstas och bad mig komma med kändes det väldigt bra. Jag är väldigt ivrig över att få börja utveckla HIFK, kommenterar Tähkävuori.

– Juhani Tähkävuori har en lång bakgrund både inom idrotten och näringslivet och så har han även ett brett kontaktnät. HIFK behöver nu en förändring och nya idéer i hela klubbverksamheten så att vi ska kunna utvecklas mot ett bättre och mer hållbart håll. Juhani bidrar med värdefullt kunnande med tanke på dessa mål, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.