Skip to main content

HIFK har kommit överens om en förlängning av kontraktet med den brasilianska anfallaren Erikson Carlos Batista dos Santos (Tiquinho). Det nya kontraktet med Tiquinho, som representerat HIFK sedan våren 2019, sträcker sig ända till slutet av Veikkausliigasäsongen 2021.

Under sin debutsäsong slog Erikson Carlos igenom och visade efter tio mål på 27 matcher att han hörde till de bästa anfallarna i Veikkausliiga. Säsongen 2020 spelade den 25-åriga brasilianaren endast åtta matcher på grund av en skada och stod för sitt enda mål för säsongen i bortamatchen mot FC Haka i början av augusti.

Rehabiliteringen har gått planenligt vidare under hösten och nu väntar Erikson Carlos ivrigt på sin comeback till spelplanerna i HIFK-skjortan.

– Det känns väldigt bra att få gå vidare mot ett tredje år i den här fina klubben och staden. Jag hade höga förväntningar både på mig själv och på laget ifjol, men tyvärr kunde jag inte uppnå de här målen då jag blev skadad. Motgångarna har väckt mycket hunger i mig och nu vill jag komma tillbaka starkare än någonsin, så att vi tillsammans kan göra den kommande säsongen till den bästa HIFK haft på väldigt länge. Jag kan knappt vänta på den stunden då jag nästa vår återigen får spela inför vår fantastiska hemmapublik, säger han.

– Vi börjar nu med ett nytt treårsprojekt inom HIFK och kan i och med denna förlängning konstatera att vi har tagit våra första steg inom det projektet. Under två års tid har Tiquinho blivit en viktig stöttepelare i laget och vi tror starkt på att han kommer att ta ännu större steg framåt hos oss nästa år, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK:s spelarkontrakt 11.12.2020:

Sakari Mattila (2022)
Macario Hing-Glover (2021)
Moshtagh Yaghoubi (2021)
Erikson Carlos (2021)

HIFK:s lagbygge fortsätter och nästa vecka kommer vi att publicera nya kontraktsnyheter! Säkra din plats på den kommande säsongens samtliga hemmamatcher genom att skaffa ditt säsongskort redan nu. Det lönar sig att agera snabbt, eftersom korten till alla läktarkategorier är förmånligare då du skaffar dem senast den 31.12.2020. Säsongskorten till säsongen 2021 säljs via Lippupiste!