Skip to main content

HIFK och FREE! har kommit överens om ett samarbetsavtal som sträcker sig över HIFK:s två första säsonger i eFotbollsligan. Den första säsongen är igång för tillfället och har nått playoff-skedet, medan den andra säsongen kommer att köra igång under våren.

FREE! är en serviceplattform i arbetslivet och företaget erbjuder sina kunder mångsidiga företagartjänster både med eller utan FO-nummer. Företaget har tidigare varit med och stött HIFK inom ishockeyn och e-idrotten, vilket gjorde det naturligt att nu utvidga samarbetet även till fotbollen i samband med att eFotbollsligan inleddes.

– Våra hjärtan är också röda, i vårt fall dock i en lite ljusare ton av den röda färgen, men röda är de i alla fall! Vi väntar med stor iver på att tillsammans med HIFK få föra ut det glada budskapet om att sysselsätta sig själv till eFotbollsplanerna och till alla tittare där hemma. Oavsett om det handlar om idrott på fysiska idrottsplaner eller på internet, är det i båda fallen hårt jobb och företagsamhet som gäller. Idrottare har just den här attityden, och därför vill vi väldigt gärna vara med och samarbeta med dem. Ju proffsigare allting blir, desto viktigare är det att idrottaren får fokusera på det mest väsentliga. Då passar det bra att lämna pappersjobb och byråkrati åt oss, konstaterar Miikka Mannio från FREE!.

– E-idrotten är på uppgång och vi är väldigt glada över att fotbollens högsta serie nu även finns på de digitala planerna. Efter att vi inledde diskussionerna med FREE! blev det fort klart att båda parterna hade ett stort intresse för samarbete. Inom HIFK är vi ivriga inför detta projekt, och även om den första säsongen i eFotbollsligan inte ännu gav oss sådana resultat som vi hade hoppats på, får vi nu möjligheten att tillsammans med FREE! utveckla HIFK:s e-fotbollsverksamhet mot en ny säsong, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.