Skip to main content

Eero Länkelin har anställts som ny träningschef för HIFK:s U6-U9-åldersklasser från och med den sista veckan i november. Han har ansvar för bl.a. verksamheten och utvecklandet av den för de yngsta åldersklassernas lag inom HIFK, uppbyggandet och dokumenterandet av åldersklasspecifika årsplaner samt förverkligandet av HIFK:s metodologi i lagens dagliga arbete. Dessutom kommer Länkelin varje vecka att leda träningar på planen för samtliga lag inom sitt ansvarsområde.

Länkelin har en bakgrund som Veikkausliigaspelare och har efter sin spelarkarriär fungerat som juniortränare i flera år. Han har avlagt en tränarexamen på UEFA B-nivå.

– Det är väldigt fint att få en person med specialkunnande i U6-U9-åldersklasserna till vår förening. Eero kommer att vara ett utmärkt tillskott till vår tränarpersonal och är här för att stöda tränarna samt såklart göra mycket viktigt spelarutvecklingsarbete i de här åldersklasserna. Verksamheten som beskrivs i HIFK-metodologin får nu en bra förverkligare i våra yngsta grupper, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.