Skip to main content

Umid Dibachy har utnämnts till ny chefstränare och spelarutvecklare för HIFK:s B-juniorlag. Han inledde sin tränarkarriär som 18-åring och har sedan dess tränat så gott som alla åldersklasser, ända från små barn till vuxna. Utöver lagtränandet hör även skicklighets- och trickträning samt individuell träning till hans specialkunnande. Han har en bakgrund som tränare i bl.a. TPS organisation och i Turkiet.

Umid Dibachy, chefstränare för HIFK:s B-juniorer.

– Som tränare är jag ivrig, mål- och tävlingsinriktad samt väldigt nyfiken på att lära mig nytt. Därför kommer jag nu med stort intresse med i det här projektet, då HIFK kommer att satsa på att utveckla sina lag och sina spelare på en helt ny nivå mot ett mer tävlingsinriktat håll. Målet med detta långsiktiga projekt är att med tiden få IFK:s egna, unga och talangfulla spelare till representationslaget, säger Dibachy.

Dibachy, som är utbildad tränare och idrottsinstruktör samt har UEFA B-licens, kommer utöver tränandet av B-juniorerna att satsa på att utveckla spelarna individuellt i enlighet med en långsiktig plan. Personligen har han som följande mål att avlägga UEFA A-licensen som tränare.

 

 

 

För att rekrytera spelare till det nya laget ordnas nu följande try-outtillfällen:

  • Tölö bollplan 6 del 1, halva planen, sö 25.10.2020 kl. 16:00 – 18:00.
  • Tölö bollplan 6, hela planen, to 29.10.2020 kl. 20:00 – 21:00.
  • Tölö bollplan 6 del 1, halva planen, sö 01.11.2020 kl. 16:00 – 18:00.

Anmälningar till try-out tas emot fram till den 21.10.2020 på e-postadressen olli.orvasto[at]hifkfotboll.fi.