Skip to main content

eFotbollsligans grundserie inleds onsdagen den 4 november. Under den möter alla lag varandra en gång, innan det blir dags för slutspel, som avslutas med en final den 15 december.

HIFK representeras i eFotbollsligan av Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen (till vänster i bilden) och Niko Koskinen (till höger i bilden), som båda med iver väntar på att spela för HIFK i den nya serien. Förberedelserna inför säsongen är i alla fall som de ska vara, eftersom båda spelarna berättar att de tränar minst fem timmar om dagen inför den snart begynnande säsongen.

– Jag är 20 år gammal och hemma från Helsingfors. Då HIFK kontaktade mig, gick jag naturligtvis direkt med i detta projekt. Jag har höga förväntningar inför säsongen. Vi går självklart in för att vinna och se hur långt det räcker. E-idrotten går uppåt hela tiden och därför är det fint att vi nu får igång eFotbollsligan, kommenterar Hämäläinen.

– Jag kommer från Hyvinge, men HIFK har kommit till mig via min pappa och min gudfar. Pappa jobbar på Nordis och min gudfar leder HIFK:s bandysektion. Det är med stora förväntningar som jag inleder eFotbollsligan och jag hoppas att vi kommer att vinna alla motståndare, säger Koskinen.

Sändningarna från eFotbollsligan kommer att sändas varje onsdag via mtv.fi och C More. Studiosändningarna börjar varje onsdag kl. 18 så länge som säsongen är igång. Man kan även följa med sändningarna via Telia TV.

Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen och Niko Koskinen.