Skip to main content

Miguel Cervera López, 33, är tillbaka som chefstränare för HIFK/2, som för några veckor sedan steg tillbaka till Trean. Tränaren, som är hemma från spanska Utiel, är bekant för HIFK:s organisation redan från tidigare, eftersom han fungerade som chefstränare för HIFK/2 under några matchers tid redan säsongen 2019.

I Finland har Cervera López utöver HIFK tränat i PK-35, FC Legirus Inter och JS Hercules, medan han i sitt hemland har varit verksam i bl.a. Levantes organisation. Efter sin senaste visit i HIFK har han jobbat i tränarteamet för Segunda B-laget San Fernando Cádiz. Cervera López har UEFA Pro-licens.

– Jag har följt med HIFK/2:s matcher i år och är självklart riktigt glad över att laget steg tillbaka till Trean. Nästa år kommer vi att fokusera på att utveckla spelarna under alla träningar och matcher, så att laget når så högt som möjligt. Dessutom kommer jag aktivt att jobba med A- och B-juniorlagen. Jag vill tacka HIFK för den här möjligheten, som jag tar emot med stor iver och stolthet, säger Cervera López.