Skip to main content

Savon Sanomat har den 8.10. på basen av rykten skrivit att det skulle finnas en coronasmitta inom HIFK:s lag, eller att laget skulle ha exponerats för en person som bär på smittan. För att förhindra spridningen av falska rykten vill HIFK därför korrigera dessa uppgifter.

En av HIFK:s anställda har i onsdags fått ett positivt covid-testresultat, vilket betyder att hen har smittats av covid. Efter en grundlig utredning av infektionsläkarna (myndighetsläkare) har det dock konstaterats att personen i fråga inte har exponerat HIFK:s lag för smittan. Den covid-positiva personen har varit i karantän i ungefär en vecka. Dessutom har kanslipersonalen och den covid-smittades närstående försatts i karantän. En av lagets spelare har försatts i karantän redan tidigare på grund av exponering och har inte träffat någon annan i laget sedan exponeringen.

Vi tar alla covid-fall på allvar. Just nu är matchtakten i Veikkausliiga väldigt tät och fall, där laget eller enskilda spelare verkligen exponeras för smittan, kommer sannolikt att förekomma i framtiden. I HIFK har vi ett strikt protokoll, som skiljer åt laget från resten av föreningen. Det är ändå inte möjligt att stoppa serien vid varje enskild misstanke om indirekt exponering.