Skip to main content

HIFK Soccer rf fortsätter med att utveckla föreningens juniorarbete i en mer mål- och tävlingsinriktad riktning och meddelar nu att man skrivit under två nya chefstränaravtal. Unto Virkkala börjar i november som chefstränare för HIFK:s U15- och U13-lag, medan Tomi Rouhiainen fortsätter som chefstränare för HIFK:s U11-lag.

Unto Virkkala, chefstränare för HIFK:s U15- och U13-lag.

Virkkala, som har UEFA A-licens, har en över 20 år lång fotbollstränarerfarenhet från olika åldersklasser. Han har även fungerat bl.a. som utbildare på Bollförbundet samt har i sina uppdrag som träningschef och individuell tränare jobbat mycket med utvecklandet av spelare och tränare. Virkkala berättar att han med stor iver nu går in för att utveckla HIFK i enlighet med föreningens metodologi.

– Jag är väldigt motiverad över att få komma med och påverka HIFK:s tävlingsinriktade spelarutveckling. Föreningen förser tränarna med metodologi för detta arbete, vilket utmärkt stöder tränarnas jobb. Jag vill hjälpa spelare och tränare att helhetsmässigt utvecklas som fotbollsspelare och -tränare. Detta jobb är en passion för mig och jag utvecklar ständigt mig själv inom arbetet, kommenterar Virkkala.

Tomi Rouhiainen, chefstränare för HIFK:s U11-lag.

Rouhiainen har varit verksam inom HIFK redan i fyra år och fortsätter nu i och med sitt nya chefstränarkontrakt som tränare för ett bekant lag. I hans U11-lag finns många spelare som tränar målmedvetet och motiverat, och dessa spelare vill HIFK nu utveckla vidare mot ett ännu mer tävlingsinriktat håll.

– Det är väldigt positiva och förväntansfulla känslor inför detta. Jag har hoppats på en viss förbättring inom juniorverksamheten och just nu har vi en stor förändringsprocess på gång. Metodologin bygger upp en viss kvalitetsstandard till vår vardag och via den är det möjligt att utveckla föreningens juniorarbete i den riktningen och mot den nivån, som arbetet borde vara på här framöver. Jag tackar föreningen för förtroendet då jag nu får fortsätta i detta uppdrag även nästa år.