Skip to main content

eFotbollsligans grundserie inleds onsdagen den 4 november. Under den möter alla lag varandra en gång, innan det blir dags för slutspel, som avslutas med en final den 15 december.

Jesse ”Jesuu_20” Hämäläinen och Niko Koskinen representerar HIFK i eFotbollsligan. Vi presenterar båda spelarna mer ingående under början av nästa vecka.

Sändningarna från eFotbollsligan kommer att sändas varje onsdag via mtv.fi och C More. Studiosändningarna börjar varje onsdag kl. 18 så länge som säsongen är igång. Man kan även följa med sändningarna via Telia TV.

Ville-Mikko Korkka, som är ansvarig ledare för utveckling och marknadsföring av Veikkausliigas affärsverksamhet, är glad över att den nya serien nu kör igång.

– Att fotbollen nu sprids även till de digitala spelplanerna är ett historiskt utvecklingssteg inom den finländska idrotten. Vi får nu igång en högklassig inhemsk eFotbollsliga, som alla Veikkausliigalagen med iver är med i. Det blir en spännande kamp om mästerskapet, tippar Korkka.

– Det här undantagsläget har för hela världen visat upp den potential, som e-idrotten har. eFotbollsligan är ett utmärkt exempel på hur traditionell idrott och e-idrott kan gå hand i hand, säger Niklas Segercrantz från Telias esports-team.