Skip to main content

Bollförbundet meddelade i måndags att åskådarna förutsätts använda ansiktsmasker under alla matchevenemang i de nationella serierna fram till slutet av säsongen. Detta beslut fattades i enlighet med de nyaste rekommendationerna från THL och SHM. Det är därmed obligatoriskt för såväl publiken som matchpersonalen att använda ansiktsmask på samtliga Veikkausliigamatcher från och med nu.

I HIFK:s förra hemmamatch mot FC Honka togs en stark rekommendation om användning av ansiktsmask i bruk, men enligt denna nya linje från Bollförbundet är det från och med torsdagens (15.10.) match mellan HIFK och Ilves obligatoriskt för alla över 15 år gamla åskådare att använda ansiktsmask under matchevenemanget. Vi rekommenderar att alla skaffar sin mask på förhand, men ett begränsat antal engångsmasker kommer att finnas till salu vid fanshopen utanför stadion. Ifall man inte har en ansiktsmask vid ingången, blir man inte insläppt på matchen.

Om du redan har skaffat biljetter till någon av HIFK:s matcher under slutet av säsongen, och inte kan eller vill ha på dig en ansiktsmask under evenemanget, kan du vara i kontakt med Lippupistes kundtjänst för att få matchbiljettens pris ersatt. I fall av den här typen släpper vi sedan den annullerade biljetten till ny försäljning. Vi uppmanar alla kunder om att vara i kontakt med kundtjänsten angående returnering av pengarna så fort som möjligt, så att vi ska kunna säkerställa att arrangemangen under själva matchdagen fungerar smidigt.