Skip to main content

Luís Henrique till Danmark

Den brasilianska anfallaren Luís Henrique, som anlände till HIFK ifjol, flyttar till danska Vejle BK. Han tecknade ett flerårigt kontrakt med den danska klubben i december och fortsatte på lån i HIFK enligt en överenskommelse mellan klubbarna. Från början skulle Luís Henrique flytta till Vejle först efter den pågående säsongen, men Vejle valde att kalla sin kontraktsspelare till Danmark redan nu.

– Jag vill tacka HIFK:s organisation och supportrarna Stadin Kingit för att jag har fått möjligheten att vara en del av den här familjen. Min tid i Helsingfors var alldeles fantastisk och jag kommer att minnas den för evigt. Jag önskar HIFK allt gott och mycket framgångar i framtiden, säger Luís Henrique.

– Det är klart att vi är besvikna över att Luís inte fortsätter hos oss till slutet av säsongen. Beslutet var inte vårt och det fattades först i slutet av förra veckan, vilket gjorde att vi inte kunde förbereda oss för det här. Nu fortsätter vi med det nuvarande laget ända fram till slutet av säsongen och det är dags för nya ansvarstagare att stiga fram. I samband med att vi tvingades sänka lönerna under coronapandemin kom vi överens om att vi inte rekryterar nya spelare, och detta har vi hållit fast vid, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.

HIFK tackar Luís för tiden i Helsingfors och önskar honom lycka till med framtida utmaningar.