Skip to main content

10.9. kl. 20.15 HPS/2-HIFK, Paloheinän TN

Torsdagen den 10 september står som matchdag för fyra olika HIFK-lag. Herrarnas representationslag först möter lokalrivalerna HJK i Veikkausliiga på Bolt Arena, samtidigt som old boys-laget spelar på Tölö bollplan precis intill. Senare under samma kväll spelar herrarnas andralag en bortamatch i Britas, medan damernas representationslag i grundseriens sista match möter serieledarna HPS i Svedängen på JYA Housing Areenas konstgräsplan kl. 20.15.

Det grönklädda laget från Helsingfors leder södra regionens grupp obesegrade med 23 poäng och har dessutom släppt in minst antal mål av alla elva lag i serien. HPS har sju segrar och två oavgjorda, av vilka den senaste kom i en bortamatch mot JäPS förra veckan.

– HPS är det bäst organiserade laget i gruppen, vilket man även ser i statistiken. De kan till och med få förstärkningar från sitt representationslag i Ettan. Därför är det här självklart en bra mätare för oss, säger chefstränaren Innu Kanth om motståndarlaget.

Bortalaget HIFK är inne i en fem matcher lång vinstsvit, under vilken man gjort hela 18 mal, samtidigt som endast ett mål gått in i den egna ändan. Laget har redan säkrat sin plats i den övre slutserien, men det är fortfarande viktigt att utöka poängsaldot i denna jämna serie, där de två bästa lagen i den övre slutserien stiger upp till Tvåan efter säsongens slut. Kanth väntar med iver på mötet mellan två starka och välspelande fotbollslag.

– Det är med en riktigt bra känsla som jag går in i den här toppmatchen. Vi har hållit det egna målet rent ett par gånger i följd nu samtidigt som anfallsspelet har blivit märkbart bättre. Attityden och nivån på vårt arbete har varit bra, och så har ju vår arbetsmoral hela tiden varit 110%. Nu har vi dock fått klart mycket mer kvalitet med i vårt jobb. Jag tror och hoppas på att det kommer att synas även på torsdag. I höstens matcher är det alltid mycket som står på spel och jag har också alltid njutit av dem under min tid som spelare!