Skip to main content

3.9.2020 HIFK – Kasiysi/Hiki 4-0 (2-0)

HIFK:s vinststreak blev fem matcher lång i torsdags mot Kasiysi/Hiki på Tölö bollplan. Segern över Esbolaget innebar även att HIFK i praktiken har säkrat sin plats i den övre fortsättningsserien, eftersom skillnaden ner till tabellsjuan EBK/2 redan är sex poäng. EBK har visserligen två matcher kvar att spela, men i och med att HIFK:s målskillnad är så pass mycket bättre än EBK:s är det i praktiken klart att HIFK kommer att spela i Treans övre fortsättningsserie.

Torsdagskvällens match mot Kasiysi körde igång med full fart då HIFK:s Ida Uoti förde upp rödtröjorna i ledning, då en stor del av åskådarna ännu höll på med att inta sina platser vid plankanten. Uotis första mål för säsongen kom nämligen då matchens fjärde spelminut precis hade inletts. Liisa Rahkola gjorde comeback till HIFK:s mål efter en paus på tre matcher och var sin vana trogen säkerheten själv mellan stolparna.

HIFK kunde inleda pausen i en tvåmålsledning efter att Melinda Andler satte igång sin superkväll genom att göra 2-0 precis innan pausen. Samma resultat höll i sig ända till matchens sista tia. Då fullbordade Andler sitt hattrick och satte därmed slutsiffrorna till 4-0. Andler, som gjorde sitt första mål för i år i HIFK:s senaste match mot FC Loviisa, fortsatte sin målsvit och har nu skjutit fyra mål i detta års serie.

Sista omgången i grundserien spelas på torsdag om en vecka, då HIFK har en bortamatch mot serieledarna i Svedängen. HPS/2 har fortsättningsvis inte förlorat en enda match i årets serie, vilket betyder att motståndet är det hårdaste möjliga. HIFK kommer ändå att vara mer utvilat i jämförelse med den kommande motståndaren, eftersom HPS ännu spelar en bortamatch mot JäPS på söndag.

Som en helhet har HIFK:s säsong varit tudelad, men samtidigt har trenden varit stadigt uppåtgående sedan slutet av juli månad. Hemmasegern mot EPS/B har fått laget att gå från klarhet till klarhet, vilket har frigört mycket positiv energi, som man kan känna av vid plankanten. Ett stort antal lyckade prestationer på ett individuellt plan ger goda förutsättningar inför de avgörande matcherna, som kulminerar fotbollssäsongen 2020.

Mål:
4′ 1-0 Ida Uoti
44′ 2-0 Melinda Andler
84′ 3-0 Melinda Andler
87′ 4-0 Melinda Andler

HIFK:s öppningselva:
5 Maria Lavemäki
8 Hanna Halonen
9 Melinda Andler
13 Heidi Rajakko
20 Veera Korjus (c)
21 Aino Heikkinen
22 Emma Rantamaa
30 Liisa Rahkola (mv)
36 Emmi Vyyryläinen
37 Elina Sjölinder
95 Ida Uoti

Avbytare: 2 Lotta Anderson, 4 Hanni Häkkinen, 25 Bettina Stenbäck, 28 Veera Yrjölä, 33 Emma Äijö.