Skip to main content

21.8.2020 KP-75/InterMillat – HIFK 1-3 (1-2)

HIFK spelade sin första match för helgen på konstgräsplanen i Tusby idrottscentrum i fredags. Det var Kervolaget KP-75/InterMillat, som är sist i serien, som stod för motståndet i kvällsmatchen.

Rödtröjorna gick in i matchen som klar förhandsfavorit, men trots det var det hemmalaget som gjorde matchens första mål efter en miss av HIFK:s försvar. Bollen gick rakt till Iina-Emilia Pitkänen, som utnyttjade situationen och förde upp InterMillat i en 1-0 -ledning redan efter 12 minuters spel.

HIFK lät inte det tidiga målet störa, utan jobbade vidare och fick till slut inleda pausen i en ettmålsledning. Hanna Halonen sköt bollen ner i motståndarmålets hörn och utjämnade matchen vid 35 minuter. Halonens femte mål för säsongen uppföljdes snabbt av ett ledningsmål, som gjordes av Heidi Rajakko. Mittfältaren sköt ett distansskott upp i krysset med knappa fem minuter kvar av första halvlek.

Slutsiffrorna 1-3 punkterades under matchens andra halva då en kvart av speltiden återstod. Bollen gick vidare via flera olika spelare, och till slut var det Bettina Stenbäck som stod för den sista touchen innan bollen gick över mållinjen. Tre poäng i Tusby innebar att HIFK låg på en fjärdeplats med 12 seriepoäng inför söndagens match mot FC Loviisa.

Mål:
12′ 1-0 Iina-Emilia Pitkänen
35′ 1-1 Hanna Halonen
41′ 1-2 Heidi Rajakko
75′ 1-3 Bettina Stenbäck

23.8.2020 FC Loviisa – HIFK 0-8 (0-2)

HIFK lyckades bra som lag även under söndagseftermiddagen i Lovisa. Lagets segersvit blev hela fyra matcher lång efter att man krossat sin motståndare med hela åtta mål. Resultatet var 0-2 vid pausen efter mål av Hanna Halonen och Bettina Stenbäck.

Under andra halvleken började skillnaden mellan lagen synas allt klarare efter att HIFK smällde in mål på löpande band. Elina Sjölinder gjorde hattrick, vilket för upp henne på positionen som lagets bästa målskytt med totalt sju mål denna säsong. Emmi VyyryläinenMelinda Andler och Iina Ahola gjorde alla ännu ett mål var och därmed blev slutsiffrorna 0-8 efter sex HIFK-mål under matchens andra halvlek.

Mål:
10′ 0-1 Hanna Halonen
17′ 0-2 Bettina Stenbäck
60′ 0-3 Emmi Vyyryläinen
63′ 0-4 Elina Sjölinder
66′ 0-5 Iina Ahola
78′ 0-6 Elina Sjölinder
82′ 0-7 Melinda Andler
86′ 0-8 Elina Sjölinder

I och med segertåget har HIFK nu en stadig fjärdeplats i tabellen innan grundseriens två sista omgångar. Till näst möter man FC Kasiysi/Hiki torsdagen den 3.9. kl. 18.15 på Tölö bollplan 6.