Skip to main content

PRESSMEDDELANDE: Tränarbyte i HIFK

Tor Thodesen fungerar inte längre som chefstränare för HIFK. Som tränare fortsätter Teemu Kankkunen (UEFA Pro) och Mike Keeney (UEFA Pro). Orsaken till tränarbytet är klubbledningens missnöje med resultaten i matcherna år 2020. Som fysiktränare fortsätter Risto-Matti Toivonen (Master of Sports Science).

– Fjolåret gick utmärkt under Thodesens ledning. Han kom till oss år 2019 och lyckades väldigt bra med tanke på de svåra förutsättningarna. Förra året förde Tor med sig sådana saker som vi önskade. Jag vill tacka honom för det och för allt annat han gjort för klubben. Det här året har vi inte fått de resultat vi förväntat oss – inte i finska Cupen, och inte i början av Veikkausliiga. Matchprogrammet är tufft nu. En seger på åtta riktiga matcher det här året räcker inte. Förändringen måste ske nu. Jag kommer att jobba ihop med tränarteamet ännu tätare än tidigare. Vi behöver få ut mer från laget, och hitta vårt egna spel, säger sportchef Mika Lönnström.

– Dåliga resultat är aldrig en mans fel, och jag vet att ett tränarbyte under säsongen sällan leder till resultat. Vi är ändå i början av säsongen ännu, vårt spel är råddigt, och vi måste göra vad vi kan för att få en ändring till stånd, säger VD Christoffer Perret.

– Chefstränaren får bära ansvaret för resultaten. Vi måste alla se oss i spegeln nu, och ta oss i kragen. Vi har mycket kunnande i tränarstaben och spelargruppen. Det kunnandet har inte förädlats till resultat på planen. De här spelarna kan prestera bättre, det är jag säker på. Jag har fullt förtroende för tränarna som fortsätter och för sportledningen, fortsätter Perret.

– Samtidigt vill jag tacka Tor Thodesen för egen del. Han är en bra tränare, och har hämtat mycket till vår klubb. Vi kom bra överens. På söndag var jag ändå tvungen att göra ett otrevligt beslut, och kalla in Tor till kansliet. Jag önskar honom lycka till i fortsatta värv, och på det personliga planet allt gott.

– Ett tränarbyte under säsongen innebär alltid att klubbledningen misslyckats. Till ledarskap hör ändå att man måste lära sig av misstag, och kunna göra tuffa beslut. Nu fokuserar vi på framtiden och gör allt för att den nya träningsledningen får det stöd den behöver, komprimerar Perret.

Tilläggsinfo:

VD Christoffer Perret, 040-8443250

Sportchef Mika Lönnström, 040-6639120