Skip to main content

Stanna hemma om du känner dig sjuk

Om du har tecken som skulle kunna tyda på att du har insjuknat i corona bör du stanna hemma. Mera information symptom etc hittar du på THL:s sidor.

Respektera säkerhetsavståndet 

Det är otroligt viktigt att du vid alla tidpunkter (påväg till matchen, i kön till matchen, i kön till försäljningsstånd) respekterar håller avstånd på 1-2 meter från andra människor runtomkring. Detta är en förutsättning för att vi kan ha ett säkert evenemang. 

Kolla var du skall sitta och sitt där – säsongskort gäller ej

Alla som kommer på matchen har blivit tilldelad en egen biljettplats som är placerad så att vi skall kunna maximera avståndet mellan andra åskådare. Fysiska säsongskort och ursprungliga platser gäller ej under coronarestriktionerna. De personer som bor tillsammans kan sätta sig brevid varandra, såvida avståndet till andra åskådare inte blir mindre.

Kontrollera hur du skall ta dig till din plats, vilken ingång du bör använda (det finns totalt sex olika portar i bruk idag), vilken läktare du sitter i, och vilken plats du sitter på. En karta över läktarna och portarna hittar du längst nere i detta meddelande.

Ifall du inte tryckt ut din biljett, utan visar den via din mobiltelefon, se till att ta fram din biljett i god tid, justera styrkan på din telefon till full och se till att din biljett är tillgänglig även om du inte skulle ha tillgång till internet just då.

Biljetter endast via förhandsköp

Biljettluckorna kommer ej vara öppna, så inga biljetter kommer säljas på plats. Samtliga biljetter bör köpas på förhand. Inga Vouchers kommer heller vara giltiga. Ifall du har Vouchers du vill byta ut till en matchbiljett, skicka ett email senast 4 timmar för match till

Lämna förbjudna föremål hemma

Man får inte ta med sig egna drickor av något slag, inte ens vattenflaskor. Paraplyn är också förbjudna p.g.a. den stora folkmängden. Vi påminner även om att bl.a. all slags pyroteknik är strängt förbjudet att innehava eller medföra till stadion eller dess direkta närområde. Vi rekommenderar att du tar och läser dom allmänna villkoren före du går på match.

Kioskförsäljning

Kioskförsäljningen kommer fungera som vanligt, men se till att du håller säkerhetsavståndet ifall du köar. Under coronarestriktionerna är det strängt förbjudet att ta med sig alkohol ut på läktarområdet och det finns inga skilda läktare där man kan förtära alkohol. Vi ber dig att betala med kort.

Supportervaror

HIFK kommer sälja merchandise, bl.a. dom nya Tolfte spelaren t-skjortorna och collegen, kepsar, halsdukar och andra t-skjortor. Försäljningspunkten kommer finnas utanför stadion på Idrottsgatans sida, så se till att köpa dina varor före du går in på arenan.

Matchkamraten

Så länge coronarestriktionerna är i kraft så kommer vi att sälja en väldigt begränsad upplaga av Matchkamraten i fysisk form ifrån HIFK:s merchandise försäljningspunkt. Priset för en fysisk Matchkamrat är 2€. En elektronisk version kommer att laddas upp online och vi kommer informera om länken till den på våra digitala kanaler.

Våra publikvärdar finns till för dig!

Våra publikvärdar kommer att gå runtomkring på stadion och dess närområde, så ifall du är osäker över någonting kan du alltid vända dig till dem. Du känner igen dem på deras röda västar med infomärket på.