Skip to main content

Kaptenerna för säsongen 2020 har utnämnts

HIFK har utnämnt sina kaptener för säsongen 2020. Hannu Patronen fortsätter som lagkapten och som vice kaptener fungerar Jukka HalmeJani Bäckman och Joel Mattsson.

– Vi talade om saken inom tränarteamet och vi ville alla att Hannu skulle fortsätta som vår lagkapten. Han har bevisat att han passar utmärkt för uppdraget på planen, utanför planen, under matcherna samt på träningspassen. Hannu har en väldigt hög arbetsmoral, han har en god förmåga för att organisera saker och ting och han är bra på att se och beakta alla människor i omgivningen. För HIFK är det en stor fördel att ha en person som Hannu som lagkapten, berättar chefstränaren Tor Thodesen om valet av kapten.

– Sedan har vi valt Jugi, Bäri och Joel till våra vice kaptener. Jugi och Bäri är erfarna spelare med en lång bakgrund inom föreningen och utöver dem ville vi även ha Joel med i vår kaptenskvartett. Han har visat att han har en förmåga för ledarskap och så fungerar han dessutom som representant för de yngre spelarna i laget. Som chefstränare är det viktigt för mig att vi har en bra uppsättning kaptener, som fungerar som länk mellan tränarteamet och spelarna, säger Thodesen.

– Nu har vi riktigt bra kaptener, som alla hör till de ledande spelarna i laget. De har alla fyra bevisat att de klarar av att bära laget i ett skarpt läge. En viktig del av kaptensuppdraget är också att fungera som mentor åt våra nya spelare samt att introducera HIFK som fotbollsförening åt dem, kommenterar sportchef Mika Lönnström.