Skip to main content

John Fagerström till HIFK

HIFK har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2020 med John Fagerström. Den 21-åriga spelaren har spelat i Ettan de senaste två säsongerna, av vilka han under den senaste tillbringade i EIF-skjortan. Fagerström, som oftast ses som vänsterforward, anslöt sig till HIFK:s lag idag.

– Jag var tidigare i kontakt med Mike Keeney och kom den vägen med på HIFK:s träningar i början av juni. Det känns bra att ha kontraktet nu och att få komma igång på allvar, kommenterar Fagerström.

Efter två bra säsonger i Ettan står Fagerström nu inför en ny utmaning på en högre serienivå i och med att han tar steget upp till Veikkausliiga. Att spela på den högsta nivån är något som den unga yttern haft som mål redan länge och nu känner han att han är redo att anta den nya utmaningen.

– Jag är en stark spelare och är i bra fysiskt skick just nu. Samtidigt har jag också en hel del snabbhet, så jag är slags fysiskt vapen på planen. Det känns bra att nu få spela i Veikkausliiga, det är något jag alltid drömt om och tänkt på. HIFK är en fin och anrik förening och allt har fungerat proffsigt här. Det är kul att nu få anta den här utmaningen, säger han.

– John är en fysiskt stark spelare, som är motiverad och vill gå vidare. Han har haft som målsättning att få spela i Veikkausliiga och vi är glada över att kunna ge honom den här chansen. Vi tror starkt på att han kommer att ta följande steg på karriären här hos oss, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.