Skip to main content

HIFK:s Tommi Lokki uttagen till träningsläger med U19-futsallandslaget

Tommi Lokki

U19-futsallandslagets verksamhet håller så småningom på att köra igång igen efter pausen som coronaviruspandemin orsakade. Följande evenemang som ordnas är det första landslagslägret för åldersklassen för spelare födda åren 2002 och 2003. Lägret går av stapeln i början av augusti.

UEFA har ännu inte slagit fast den slutliga tävlingskalendern för det kommande futsalåret, men sensommarens landslagsläger ordnas med tanke på EM-kvalmatcherna, som enligt den ursprungliga planen kommer att spelas i januari-mars 2021. Träningslägret i augusti blir således den första chansen för spelarna att visa vad de går för inför de kommande kvalmatcherna.

HIFK är också representerat under lägret i och med att Tommi Lokki finns med på den 24 namn långa listan på uttagna spelare.

– Tommi är en intelligent futsalspelare, som vuxit speciellt i det taktiska spelet med det ansvar han fått först i U19-ligan och under den gångna säsongen i HIFK:s herrlag. Som en av de ledande spelarna då Södra Finlands regionlag tog hem spelarutvecklingsturneringen i Eerikkilä i mars valdes Tommi nu med på den första egentliga U19-landslagssamlingen, kommenterar Mikael Airava, som är ansvarig för HIFK:s futsalverksamhet.