Skip to main content

HIFK får två nya ligalag i futsal

HIFK Soccer rf utökar sin tävlingsinriktade verksamhet med två nya futsallag. Föreningen har ansökt om serieplatser i såväl herrarnas som damernas futsalliga, och idag har Bollförbundet godkänt att Zenith Myllypuros serieplats i herrligan samt VanPa:s serieplats i damligan tillskrivs HIFK. Båda lagen kommer att spela sina hemmamatcher i Britas bollhall.

– Futsal har en viktig roll i HIFK:s långsiktiga strategi. Nu förstärker vi vår satsning på tävlingsverksamhet inom futsal med två nya ligalag. Vi är väldigt glada idag, då vi nu kan fira resultaten från flera års arbete. Jag vill tacka alla dem från vår förening som varit med och jobbat inom projektet samt styrelserna för VanPa och Zenith för ett gott samarbete, konstaterar HIFK Soccer rf:s ordförande Christoffer Perret.

– Jag tycker att det är en otroligt fin sak att vi får två nya lag, som båda vill vara en del av HIFK-familjen, med i föreningens verksamhet. Vi fattade ett strategiskt beslut år 2018 om att utveckla HIFK:s futsalverksamhet och nu är vi på väg framåt med stora steg, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.