Skip to main content

Försvararen Eero-Matti Auvinen till HIFK

HIFK har skrivit på ett spelarkontrakt med försvararen Eero-Matti Auvinen, 24. Kontraktet sträcker sig över Veikkausliigasäsongen 2020. Auvinen, som de två senaste säsongerna spelat för VPS, brukar spela som mitt- eller ytterback.

– Jag har varit här på test i några veckor och efter det blev det klart att HIFK vill ha mig med i laget. Sen började vi bygga vidare på det tills vi kom överens om ett kontrakt. Som spelare tycker jag om att hålla bollen, öppna spelet samt jobba hårt i försvarsspelet, berättar Auvinen.

Auvinen, som spelat 46 Veikkausliigamatcher och i dem gjort ett mål, har under vintern och sommaren haft som mål att hitta en ny klubbadress på Veikkausliiganivå. Som följande målsättning har han nu att nå framgångar både individuellt och med laget.

– På en individuell nivå vill jag såklart spela så mycket som möjligt. Nu står vi inför en kortare och mer intensiv säsong, men vi har som mål att spela bra med laget och förhoppningsvis också spela om bra placeringar i tabellen, säger han.

– Vi har letat efter förstärkningar till vårt försvar, så det känns bra att få med Eero-Matti till laget. Han har mycket potential som spelare och har fått bra träning och erfarenhet efter två hela säsonger i Veikkausliiga. Det handlar om en mångsidig spelare, som kan spela i flera olika roller i försvarslinjen, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.