Skip to main content

Kampanjen ”Kauden tärkein ottelu” (Säsongens viktigaste match) är igång för den finländska toppfotbollen och mot coronaviruset

Den för de inhemska huvudserierna gemensamma ”Kauden tärkein ottelu” -kampanjen uppmuntrar allmänheten att rädda de högsta seriernas fotbollsföreningar och att bjuda på fotbollsupplevelser åt dem som lider av coronavirusets inverkningar.

COVID-19-pandemin har, precis som för många andra branscher, skapat en akut hotbild för ekonomin och verksamhetsförutsättningarna även för fotbollsföreningarna i de högsta serierna, då man varit tvungen att flytta seriestarterna längre in i framtiden. ”Kauden tärkein ottelu” är en gemensam kampanj, som arrangeras av Veikkausliiga, Nationella ligan och Herrettan, med målet att säkra den finländska toppfotbollens framtid. I kampanjen uppmuntrar man människor och gemenskaper att köpa stödbiljetter till ett pris på 10 euro. Biljettintäkterna styrs till sitt fulla värde och seriespecifikt till de föreningar som är med i kampanjen.

Då serieverksamheten kör igång igen kommer föreningarna att donera alla de biljetter som köpts via kampanjen till något välgörande ändamål, som föreningarna själva väljer. Man kan delta i kampanjen genom att köpa biljetter till Säsongens viktigaste match via Lyyti-sidan. Då du köper din biljett får du en elektronisk biljett som minne, samt även innehållspaketet ”Kauden tärkein ottelu exclusive”, som behandlar finländsk toppfotboll. Den som deltar i kampanjen har även möjlighet att ta del av ett lotteri, där man kan vinna presentkort till landslagets webbshop samt Huuhkajats och Helmarits supporterprodukter. Du kan delta i kampanjen ända fram till den 31.5.2020.

Kom ihåg att dela din egen minnesbiljett på sociala medier genom att använda hashtaggen #KaudenTärkeinOttelu. Sedan kan du även utmana dina vänner med i kampanjen!