Skip to main content

Förra veckan spelades en futsalturnering för U19-distriktslag i Eerikkilä innan Bollförbundet beslöt sig för att avbryta all tävlingsverksamhet på grund av coronaviruset. Sex olika lag, med spelare från Bollförbundets olika distrikt, deltog i turneringen, där 84 landslagskandidater fick visa vad de går för.

Syftet med turneringen var att ge U19-landslagets tränarteam under ledning av Kerkko Huhtanen en möjlighet att följa med och bedöma de unga spelarnas insatser med tanke på U19-landslagets behov. Distriktstränarna stod för själva tränandet av de sex olika lagen.

Spelarutvecklingsevenemanget började på onsdag och höll på ända till fredagen. Programmet började med en föreläsning, som innehöll bl.a. målsättningarna för spelarutvecklingsturneringen, presentationen av U19-futsallandslagets verksamhet för åren 2019-2021, samt ny lärdom i hur man individuellt tränar och återhämtar sig under intensiva läger och turneringar.

Under turneringens tre dagar hann deltagarna med två lagträningar, två träningspass med video samt tre matcher. Programmet var uppbyggt i likhet med den sedvanliga rytmen under internationella turneringar.

Laget från södra Finland vann alla sina tre matcher och blev utnämnt till turneringens bästa lag. I laget spelade Tommi Lokki från HIFK och för tränarjobbet stod HIFK:s Mikael Airava tillsammans med Kim Räisänen.

Birkaland-Södra Finland 3-7 (0-3)

Österbotten-Södra Finland 2-4 (0-2)

Södra Finland-Östra Finland 9-1 (2-0)

Tommi Lokki