Skip to main content

8.3.2020 kl. 15.00 HIFK – FC Mykolaiv (UKR) 0-1 (0-0) 

HIFK spelade idag en träningsmatch mot det ukrainska laget FC Mykolaiv i Side, där laget som bäst är på träningsläger. Dagens motståndare spelar på den nästhögsta serienivån i Ukraina. Det var frågan om HIFK:s första match under lägret, dit laget åkte tidigt på onsdag morgon denna vecka. På tisdag möter man ännu FC Ruh Brest från Vitrysslands högsta serie innan det är dags att återvända till Finland på onsdag.

Matchens enda mål gjordes i matchminut 56. och det var ett självmål av HIFK.

HIFK spelade i följande laguppställning:

30 Jaakko Kivekäs (mv) (46′ 35 Martti Puolakainen)
18 Matias Hänninen (69′ 14 Erikson Carlos)
16 Tino Palmasto (15′ 34 Tuukka Andberg)
26 Remi Dujardin
23 Nikolas Saira
8 Jukka Halme (46′ 6 Riku Selander)
15 Vitinho
5 Toivo Xiong
19 Kevin Larsson
21 Sydney Lokale
9 Luís Henrique (62′ 11 Sakari Tukiainen)

– Motståndarlaget var ett tufft lag att spela mot och de var ett lite bättre lag än vad vi är. Det var ändå en match utan så värst många målchanser för någotdera laget. Idag fick många av våra spelare för första gången denna vinter spela från start i HIFK och det var mycket viktigt att få speltid också åt de här spelarna. Allt som allt har vi haft ett bra träningsläger hittills, men matchen idag lämnade en hel del utrymme för förbättring, sa chefstränaren Tor Thodesen efter matchen.