Skip to main content

10.3.2020 kl. 16.00 HIFK – FC Rukh Brest 1-2 (1-1)

I den andra vänskapsmatchen under träningslägret i Side mötte HIFK på ett mycket hårt motstånd i form av det vitryska ligalaget FC Rukh Brest. Den första träningsmatchen spelades på söndag och då förlorade HIFK mot ukrainska FC Mykolaiv med siffrorna 1-0. Dagens öppningselva bestod mestadels av de spelare som vilade eller som spelade få minuter i söndags.

Första halvlek slutade oavgjort 1-1 med Sakari Tukiainen som målskytt för HIFK i matchminut 16. Målet var Tukiainens första för denna säsong. Som en helhet var matchen jämn och fortsatte länge i samma resultat, innan Rukh Brest gjorde segermålet 2-1 då andra halvlek hade varit igång i cirka tjugo minuter.

Efter denna träningsmatch börjar HIFK:s träningsläger vara slut och laget reser tillbaka till Finland imorgon. Nästa match inträffar redan nu på lördag och det handlar om en träningsmatch mot EIF i Ekenäs med start kl. 14.00.

HIFK:s laguppställning idag:
77 Arnold Origi (mv)
6 Riku Selander (68’ 18 Matias Hänninen)
4 Hannu Patronen (c)
34 Tuukka Andberg
2 Macario Hing-Glover
8 Jukka Halme
17 Jani Bäckman
7 Moshtagh Yaghoubi (56’ 9 Luís Henrique)
13 Joel Mattsson
11 Sakari Tukiainen (56’ 19 Kevin Larsson)
14 Erikson Carlos (71’ 21 Sydney Lokale)