Skip to main content

Då säsongskortsförsäljningen inleddes i november började HIFK förutom till Klacken och Huvudläktaren även sälja säsongskort till Östra läktaren. Öppnandet av den har varit och är en resursfråga, eftersom det behövs en viss mängd åskådare för att det ska vara lönsamt att öppna Östra sidan. HIFK valde att öppna Östra läktaren under alla matcher säsongen 2020 på det villkoret att minst 300 säsongskort skulle säljas dit fram till slutet av januari.

Just nu har vi sålt omkring 150 kort till Östra läktaren, vilket innebär att vi ännu inte har uppnått lönsamhetsgränsen. Förra månaden gjorde vi en omfattande publikenkät, som gav oss mycket nyttig feedback om vad åskådarna på våra matcher önskar av våra matchevenemang. På basen av den här enkäten har vi nu beslutit oss för att öppna Östra läktaren för hela säsongen, även om vi inte skulle uppnå lönsamhetsgränsen. För att sätta ny fart på försäljningen säljer HIFK säsongskort till Östra läktaren till förmånspriset 155 euro ännu under hela februari månad. Vi satsar stort inom föreningen på att höja publiksiffrorna på våra hemmamatcher och öppnandet av Östra läktaren är ett sätt som hjälper oss på rätt väg mot detta mål.

Överlag håller HIFK:s säsongskortsförsäljning fortfarande föreningens genom tiderna bästa försäljningstakt med tanke på vilken tid på året som just nu råder. Vi har i skrivande stund sålt omkring 1200 kort. Vår första reklamkampanj för säsongskorten hölls före jul då rabattpriserna var i kraft och så kommer vi att ha en reklamkampanj till under mars månad. Vår målsättning är att sälja minst 1500 säsongskort före säsongen kör igång. Du kan skaffa ditt säsongskort härifrån!