Skip to main content

HIFK har förlängt Kevin Larssons kontrakt med ytterligare ett år. 18-åriga Larssons avtal täckte redan säsongen 2020 och nu i och med den här förlängningen kommer han att representera HIFK även säsongen 2021.

Larsson kom till HIFK för ett år sedan från KäPa och spelade sina första matcher i Veikkausliiga under den förra säsongen. Han fick totalt 18 matcher på sitt konto år 2019 och var fyra gånger i öppningselvan. Dessutom har Larsson mycket erfarenhet från Finlands juniorlandslag och var senast i november med och spelade EM-kvalmatcher med U19-landslaget.

– Det känns bra att vara i IFK och att fortsätta här! Jag vill bli bättre och utvecklas vidare och har en bra grund för det då jag fick bra med speltid redan ifjol. Mina mål för nästa säsong är att bli ännu mer delaktig inom spelet, att göra mer mål och poäng samt att oftare vara med i öppningselvan, säger Larsson.

– Kevins nu ytterligare förlängda kontrakt är en sak som vi är glada åt av flera olika orsaker. Han är en mångsidig spelare som vill gå vidare som spelare och tillhör därmed den spelartypen som vi gärna vill ha i laget. Då han kom till oss från en lägre serienivå väckte det förundran, men han har med sitt hårda jobb visat att han omfattar IFK:s värdegrund. Vi klagar inte, utan löser saker tillsammans och går vidare. Under sin tid i IFK har Larsson blivit ett regelbundet figurerande ansikte i juniorlandslagen, spelat bra matcher i Veikkausliiga och väckt intresse även hos utländska klubbar. Nu hoppas vi att tiden är inne för nästa steg, säger sportchef Mika Lönnström.

Gabriele Faccia, som varit en del av tränarteamet sedan december, kommer däremot att lämna HIFK. Han har fått ett annat erbjudande och HIFK ville inte hindra honom från att tacka ja till det. HIFK tackar Gabriele för den tid som han var här och önskar honom lycka till med nya utmaningar i framtiden.