Skip to main content

HIFK:s anfall förstärks, då lagets andra bästa målskytt från säsongen 2019, nämligen Luís Henrique Farinhas Taffner, fortsätter i laget också i nästa år. Kontraktet mellan den 21-åriga anfallaren och HIFK sträcker sig över säsongen 2020.

Den brasilianska anfallaren kom till HIFK i maj och spelade sin första match i Veikkausliiga i juli. Sammanlagt blev det 14 matcher för honom, i vilka han stod för åtta mål. Förutom HIFK har Luís Henrique representerat ett flertal lag i sitt hemland, samt även det portugisiska Feirense. Dessutom var han med i Brasiliens landslag och spelade VM för U17-åringar år 2015.

Luís Henriques nya kontrakt är en välkommen julklapp för IFK:s supportrar och han är även själv ivrig över att få komma tillbaka till Finland och HIFK.

– Efter den fina säsongen i fjol är det väldigt roligt att få komma tillbaka till HIFK också i nästa år, så att vi kan jaga nya, goda resultat med laget. Jag hoppas att våra supportrar kommer för att stöda oss på våra matcher i lika stora mängder som de gjorde förra året, eftersom vi är ett mycket starkare lag då vi har deras stöd, säger Luís Henrique.

– Vi är väldigt nöjda över att få ett paket nu lagom till jul. IFK:s förberedelser inför säsongen fortsätter i januari och Luís kommer till Finland genast vid årsskiftet. Han är en spelare som har väckt intresse hos flera andra klubbar, så det är otroligt fint att han nu fortsätter hos oss, kommenterar sportchef Mika Lönnström.

 

HIFK:s säsongskort för år 2020 går att köpa för nedsatt pris i en veckas tid ännu, innan priserna för alla kategorier stiger efter nyårsafton. Gå alltså in på adressen lippu.fi och slutför ditt säsongskortsköp till förmånspris senast den 31.12. kl. 23.59!