Skip to main content

Mittfältaren Moshtagh ”Mosa” Yaghoubi ansluter sig till HIFK:s lag inför den kommande Veikkausliigasäsongen. Kontraktet mellan Yaghoubi och HIFK sträcker sig över de två kommande säsongerna.

”Mosa” är ett bekant namn för den finländska fotbollspubliken och har nu 135 Veikkausliigamatcher på sitt konto under karriären hittills. Säsongen 2019 representerade han SJK i totalt 15 matcher, i vilka han dessutom lyckades göra ett mål. Utöver SJK har den 25-åriga mittfältaren även spelat för FC Honka, RoPS och HJK på den högsta serienivån. Utomlands har han erfarenheter av spel i Lettlands och Kazakstans högsta serier och så har han även representerat Finlands landslag på såväl ungdoms- som A-landslagsnivå.

– Mika (Lönnström) ringde för ett par veckor sedan och där började allting helt enkelt. Han berättade att HIFK var inne för att satsa mer än tidigare på laget till nästa år, vilket lät bra och jag kände att jag ville vara en del av den här processen. Det ska också bli roligt att få flytta tillbaka till huvudstadsregionen efter en paus på ett år, kommenterar Yaghoubi sin flytt.

– På planen är jag en skicklig spelare samt en vinnartyp, som hatar att förlora. Det är med stort intresse som jag väntar på den nya säsongen, under vilken jag vill njuta av varje dag som jag spelar för HIFK. Jag kommer göra allt under såväl träningar som matcher för laget, så att jag på det sättet kan hjälpa laget att komma långt nästa år! HIFK har de bästa supportrarna i Finland och det ska bli roligt att nu få chansen att spela framför dem, fortsätter han.

– Vi vill ha den typen av spelare som har en stor passion för fotbollen, som jobbar hårt, och som i allt de gör har laget och IFK-andan som sin första prioritet. Då lagets spel fungerar bra, får även individerna en chans att stiga fram, säger Lönnström i samband med Yaghoubis flytt.