Skip to main content

Joel Mero, som representerat SJK ända sedan säsongen 2017, ansluter sig till HIFK inför nästa säsong. Kontraktet med den 24-åriga mittbacken är ettårigt.

I SJK har Mero spelat sammanlagt 49 Veikkausliigamatcher, av vilka 13 var under säsongen 2019. Förutom SJK har Mero även representerat FC KTP och FC Lahti på Veikkausliiganivå. Dessutom har han erfarenhet av spel i Tyskland, där han höll till i Borussia Mönchengladbachs organisation, vilket resulterade i matcher i junior- och reservlaget. Mero berättar att han letat efter nya utmaningar efter den gångna säsongen och att han är glad över att ha hittat sådana i Helsingfors.

– Det känns jättebra att ha det här kontraktet! Då ens kontrakt tar slut efter en säsong känns det alltid lite stressigt innan man vet vart det bär av till näst. Jag var två och ett halvt år i Seinäjoki och som alla säkert vet var det ganska svåra år. Det kändes som att tiden var inne för en ny destination och en ny utmaning. Många lag kontaktade mig, men till slut föll mitt val på HIFK, eftersom det kändes som det mest spännande och mest rätta alternativet. Jag känner ”Bäri” (Jani Bäckman) från min tid i Lahtis, så jag SMS:ade en hel del med honom före jag skrev på, och han har berättat mycket om IFK för mig. Jag vet att här finns bra supportrar och så har också föreningen utvecklats mycket under det senaste året. Även det att HIFK i ett tidigt skede var intresserade av mig gjorde att jag valde att anta den här utmaningen, berättar Mero om sin flytt.

Mero är en storväxt spelare som är hård på att kämpa på planen. I HIFK hoppas han kunna utvecklas ännu mer, så att drömmen om att återigen få spela utomlands kan gå i uppfyllelse.

– Som spelare är jag både stark och snabb och så är jag bra på att ta kontroll över luftrummet. Jag har en stark kampanda och mitt stora mål för framtiden är att få en ny chans till att spela utomlands. För några år sedan i Tyskland fick jag en tråkig vristskada, vilket gjorde att det för en stund såg ut som om jag skulle bli tvungen att lägga av helt och hållet. Men som tur är blev jag frisk från den och när jag kom tillbaka in i spelrytmen så kände jag att jag ännu någon dag vill återvända till de utländska spelplanerna. Nu siktar jag på att spela en bra säsong i IFK och fastän jag inte ännu har träffat resten av laget, så vill vi såklart placera oss högre än i fjol. Och så är det viktigt att vinna över Klubi, konstaterar Mero.

– Vi är väldigt glada över att få Joel till vårt lag. Han har en stark vilja att utvecklas tillsammans med laget och har liknande tankar som vi inom föreningen om hur man går till väga för att förverkliga dem, säger sportchefen Mika Lönnström.

Från och med måndagen den 25.11. kan du köpa säsongskort till säsongen 2020 via lippu.fi och mer info om våra olika säsongskortskategorier hittar du här!