Skip to main content

Njazi Kuqi, Xhevdet Gela, Samuel Haglund och Hussein Mohamed, som alla spelade i HIFK under den gångna säsongen, kommer inte längre att fortsätta i laget under nästa säsong. Kuqis kontrakt tog slut efter säsongens slut, medan föreningen tillsammans med spelarna kommit överens om att bryta kontrakten med Gela, Haglund och Mohamed.

Njazi Kuqi, 36, har en lång fotbollskarriär bakom sig med erfarenhet av spel såväl i Finland som utomlands. Anfallaren, som kom till HIFK i december ifjol, har under senare år haft en del skadeproblem, och han spelade sammanlagt sex Veikkausliigamatcher för HIFK under säsongen 2019.

Xhevdet Gela spelade i HIFK redan under säsongerna 2016 och 2017 i Veikkausliiga, och återvände till föreningen efter det säkrade avancemanget från Ettan för ett år sedan. Denna säsong blev Gelas roll i laget liten, då den 29-åriga mittfältaren till slut spelade fem matcher under säsongen som gick.

Samuel Haglund, 22, kom till HIFK senaste vinter efter ett par år i Oskarshamn AIK i Sverige. Yttern kom två gånger in på planen i år, och var utöver detta ännu på avbytarbänken i sju av HIFK:s Veikkausliigamatcher.

Hussein Mohamed, 22, flyttade till HIFK från FC Viikingit inför säsongen 2018. Han hade en stor roll i det lag som vann Ettan och steg till Veikkausliiga för ett år sedan. Den här säsongen spelade Mohamed till slut tre matcher i Veikkausliiga, och var dessutom ännu fyra gånger på avbytarbänken.

HIFK tackar alla fyra spelare för deras tid i och deras jobb för föreningen, samt önskar dem lycka till med nya utmaningar i framtiden!