Skip to main content

HIFK Fotboll Ab har anställt Kimmo Kokkonen som föreningens nya försäljningschef. Kokkonen började med sitt nya jobb i mitten av oktober.

Kokkonen har en lång arbetserfarenhet från Stadium, och kommer i HIFK huvudsakligen att ansvara för samarbetskontrakt med olika kunder. Den 45-åriga försäljningschefen är ivrig över sin nya tjänst.

– Jag har jobbat för Stadium ända sedan kedjan kom till Finland. Via den vägen har idrottsvärlden blivit bekant för mig och så har jag följt med IFK främst inom ishockey. Fotboll är också en idrottsgren som länge varit med i min vardag via mina barns hobbyer. I mitt nya jobb vill jag vara med och utveckla IFK på ett mångsidigt plan. Jag vill se till att alla som kommer på våra matcher, oavsett om det är frågan om affärsgäster eller supportrar, trivs med oss och vill komma på våra evenemang även i fortsättningen. Jag har blivit väl mottagen till min nya arbetsgemenskap och är väldigt nöjd över att få möjligheten att jobba för IFK, säger Kokkonen.

– Vi hade tiotals sökande till säljjobbet. Det är jag väldigt glad för. Jag är också väldigt nöjd över att vi får in en person med en gedigen erfaranhet från den finländska sport- och sponsorvärlden. Kimmo är en person som förstår IFK:s värden, som är kund- och serviceinriktad, och har en bra inställning till jobbet, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.