Skip to main content

HIFK Fotboll Ab sökte nya medarbetare i somras, och en av de sökta tjänsterna var arbetsuppgifterna för en assistent inom sportverksamheten. Denna tjänst uppfylls av Emma Rantamaa, som kom till HIFK:s kontor på praktik som en del av hennes studier redan i somras. Emma presenterar sig själv med egna ord och berättar om sina arbetsuppgifter hos oss nedan.

– Jag heter Emma Rantamaa, är 24 år gammal och studerar Sports Management för tredje året vid Bournemouths universitet i England. Jag är här för att göra en praktik som är obligatorisk inom studieprogrammet, och samtidigt sköter jag också arbetsuppgifterna som assistent inom sportverksamheten. Det här kommer jag att göra i ett år, innan jag åker tillbaka för att slutföra mina studier.

Min första dag var i början av juli och det var en ganska kritisk period i och med att transferfönstret precis hade öppnat, så det blev en hel del med jobb genast i början. Främst jobbar jag tillsammans med representationslagets spelare och bakgrundspersonal, men mina arbetsuppgifter är väldigt mångsidiga, vilket jag tycker om. Jag har bl.a. jobbat inom matchevenemanget, introducerat nya spelare, skrivit nyhetstexter, kört paketbil, jobbat med juniorerna, möten, välgörenhetsevenemang, skaffande av försäkringar och skrivande av kontrakt. Fast föreningsverksamheten växer hela tiden så har ingen av oss helt statiska arbetsuppgifter, utan vi hjälper alla varandra och gör lite av varje!

Att jobba för HIFK har varit mycket mera än vad jag hade kunnat vänta mig. Jag har fått göra många förtroendeuppdrag men har samtidigt fått ett stort förtroende och fria händer till att genomföra en del saker självständigt. Ju längre jag har varit här, desto mer förtroende har jag fått, och det kan ibland bli lite press på att få allting gjort i tid, men det gör inget då det alltid är roligt att komma på jobb, fast arbetsdagarna väldigt ofta kan bli ganska långa. Jag har njutit av varje dag för fulla muggar och är väldigt glad över att få jobba med sådant som jag på riktigt tycker om, speciellt då fotboll alltid har varit idrottsgren nummer ett för mig, säger Rantamaa.