Skip to main content
HIFK/2

Kampen fortsätter imorgon på Väiski

HIFK/2:s höstsäsong körde igång förra fredagen då man mötte SexyPöxyt i Dalsviks idrottspark. Under den första halvan var spelet under kontroll och lagets bästa målskytt Tommi Arffman lyckades ge IFK ledningen med sitt femte mål för säsongen. Efter pausen började planen hamna i skuggan och solen och man blev av med den värsta hettan. Tyvärr var skuggan även en bildlig representation över hur den andra halvleken skulle fortskrida för HIFK:s del. Laget fick inte igång sitt egna spel, även om man hade ett toppläge att utöka ledningen till 0-2. Spelet gick snabbt över till att man med rädsla började vänta på att hemmalaget skulle kvittera. Det fruktade 1-1 målet kom vid den 84:de minuten och inte nog där utan vad som skulle bli hemmalagets segermål kom endast två minuter senare. Därmed slutade matchen 2-1 åt hemmalaget, ett svidande resultat för de stjärnprydda gossarna.

Men det hjälper inte annat än att blicka emot nästa match! Laget är mer än redo för att möt EIF:s akademi imorgon och stämningen i laget är god. Några spelare saknas imorgon, men trots det blir det ett starkt lag som står på plan. Det första mötet, som spelades under våren i Tammerfors, slutade 1-1 efter en fartfylld match. Imorgon utlovas det en riktigt ”sexpoängsmatch”, då lördagens motståndare ligger just ovanför strecket med sju poäng mera. En seger emot EIF/Akademi skulle lätta på IFK:s läget markant, medan en förlust skulle förvärra läget riktigt ordentligt.

Imorgon försöker vi dock lämna den onödiga pressen i omklädningsrummet och njuta av att få spela fotboll. Även om resultaten inte varit på vår sida så är stämningen i laget bra och vi vet att det finns en hel del skicklighet och potential i laget.

– Jag tror att vi just nu behöver en vinst för att få lite vind i seglen, så att vi kan få ett positivt slut på denna säsong, kommenterar chefstränare Jukka Aakko efter torsdagens förberedande träningar. Föreningen vill hjälpa laget på alla möjliga sätt och igår vid träningen så fanns även representationslagets chefstränare Tor Thodesen på plats för att hjälpa till med förberedelsen inför matchen.

Välkommen till Väiski för att heja våra stjärnprydda gossar emot en seger!

Grillen är het och på den läggs Lagerblad Foods Lagerwurstit!

HIFK/2 – EIF Akademi
3.8. 17:00 Väiskillä