Skip to main content

Kom i tid!

Stadin Derby är ett stort evenemang och det innebär en hel del människor, så kom på plats i god tid. Då undviker vi att ingångarna stockas och då undviker du även onödigt köande. Dörrarna öppnar kl. 17:30.

Vi rekommenderar att du besöker vårt evenemangstorg, som finns utanför stadion vid Idrottsgatan. Evenemangstorget är speciellt riktat till familjens yngre och det kommer att finnas bl.a. sub-soccer -spel och andra tävlingar. På plats finns även våra samarbetspartners Stadium och Pohjola Sairaala som kommer att berätta om sin verksamhet, samt dela ut små gåvor. Ungefär kl. 17:00 kommer vi att intervjua HIFK:s spelare och man kommer givetvis att kunna hälsa på dem och be om autografer. Före matchen kan du även köpa HIFK:s supporterprodukter.

Använd dig av kollektivtrafik

Det överlägset bästa sättet att ta dig till stadion är att använda kollektivtrafiken. Parkeringsplatser i området är begränsade och det kan ta länge att hitta en, så gör det enkelt för dig och kom i god tid med allmän transport. Ett EU-ministermöte kan även påverka trafiken på Mannerheimvägen, så räkna med det i din tidtabell. Dom närmaste spårvagnshållplatserna är Folkpensionsanstalten (linje 2,4 och 10) samt Aurora sjukhus (linje 3). Vid Tölö sporthall hittar du även en station för stadscyklar.

Observera också att pga det ovannämnda evenemangstorget kommer cykelleden utanför stadion att vara avspärrad under hela matchevenemanget.

Kontrollera var din plats finns och att du har din biljett enkelt tillgänglig

Vänligen kontrollera vilken ingångsport du skall använda före du anländer till stadionområdet, använd dig t.ex. av stadionkartan nedanför. Se även till att du har din biljett enkelt tillgänglig och att du har tagit fram den före du kommer till biljettkontrollspunkten. Ifall du använder dig av en mobilbiljett ber vi dig att lägga skärmstyrkan på maxnivå.

Lämna förbjudna föremål hemma

Man får inte ta med sig egna drickor av något slag, inte ens vattenflaskor. Paraplyn är också förbjudna p.g.a. den stora folkmängden. Vi påminner även om att bl.a. all slags pyroteknik är strängt förbjudet att innehava eller medföra till stadion eller dess direkta närområde. Vi rekommenderar att du tar och läser dom allmänna villkoren före du går på match.

Våra publikvärdar finns till för dig!

Våra publikvärdar kommer att gå runtomkring på stadion och dess närområde, så ifall du är osäker över någonting kan du alltid vända dig till dem. Du känner igen dem på deras röda västar med infomärket på.

Siisäänkäynti Portti 1 – Pääkatsomo – Katsomot 104-109
Siisäänkäynti Portti 2 – Pääkatsomo – Katsomot 101-103
Siisäänkäynti Portti 3 – Yläkatsomo – Katsomot 301-305
Siisänkäynti Klubipäätyyn (HJK:n kannattajat)
Siisänkäynti Portti 5 – Itäkatsomo – Katsomot 130-138
Siisänkäynti Portti 6 – Itäkatsomo – Katsomot 120-129
Lipunmyyntipiste
Sisäänkäynti Portti 9 – Pohjoispääty (IFK Klacken)
Sisäänkäynti Portti 10 – Yläkatsomo – Katsomot 306-311
Sisäänkäynti Portti 11 – Pääkatsomo – Katsomot 110-112