Skip to main content

HIFK använder optionen som funnits i Hassan Sesays kontrakt, vilket gör att Hassan förblir HIFK:s spelare även utöver säsongen 2020.

Hassan kom till HIFK från FC Lahti i januari och har spelat totalt 221 matcher i Veikkausliiga, varav de senaste 15 har varit i den röda stjärnprydda tröjan. Den mångsidiga Sesay har spelat primärt som vänster back men har även ibland spelat i en mer offensiv roll. I juni valdes han till Veikkausliigas månadens lag. Den 31-åriga rutinerade Sesay spelade fram till 2006 i sitt hemland, och har även representerat Sierra Leone på både A-landslags som juniornivå.

Sesay on kuulunut kuluneella kaudella IFK:n vakiorivistöön, ja on pelannut täydet minuutit yhteensä 15 ottelussa tehden yhden maalin. Lisäksi hänen vakuuttavat pelisuorituksensa huomattiin myös seuran ulkopuolellakin, kun hänet valittiin kesäkuussa Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen. 31-vuotias konkari pelasi kotimaassaan aina vuoteen 2006 asti ja on edustanut Sierra Leonea myös maajoukkuetasolla niin junioreissa, kuin A-maajoukkueessa pelaten viisi ottelua ja viimeistellen kaksi maalia.