Skip to main content

Arnold Origi om att arbeta med juniorer

Den erfarna målvakten Arnold Origi kommer att leda ett målvaktsläger för juniorer under nästa vecka. Origi, som även spelat i Kenyas landslag, har redan tidigare erfarenhet av att jobba med juniorer från sin tid i Lillestrøm i Norge. Han har en lång karriär bakom sig i Norge och har bl.a. vunnit Ligacupen där. Nu flyttade han till HIFK inför denna säsong och har redan lyckats bli publikfavorit i sin nya förening.

Vi tog ett snack med Arnold om hur det känns att jobba med juniorer och han var väldigt ivrig inför lägret nästa vecka.

– Det är fint att få dela med sig av sitt eget kunnande och sina egna erfarenheter av målvaktsspelet. Det är roligt att jobba med unga, eftersom man kan se ungdomens iver hos dem, och det motiverar också mig att jobba hårdare och att hjälpa dem att bli bättre målvakter. För mig är det här en utmärkt chans till att ge något tillbaka åt dem, eftersom de alltid stöder mig då jag spelar. Jag har flera gånger blivit tillfrågad att ordna ett målvaktsläger och nu känner jag att det är en perfekt tidpunkt att ordna ett sådant på. Jag utgår alltid ifrån att en spelare ger 100% varje gång på fotbollsplanen, oavsett om det är frågan om träningar eller matcher. Det här väntar jag mig också att se under målvaktslägret, säger Origi.

Mer information om lägret hittar du här!