Skip to main content

En vecka fylld av sport lider mot sitt slut, och som veckans höjdpunkt stiger Kynäleiri fram. Lägret ordnas av HIFK och är avsett för 7-13 -åringar. På fredag var det dags för finalturneringen för Kynäleiri.

På plats var ett sjuttiotal barn, som kom för att njuta av sin första sommarlovsvecka. Efter en framgångsrik men samtidigt även krävande vecka med fyra lägerdagar var det sedan den femte dagen dags för en fin och välförtjänt avslutning. På fredagen ordnades en turnering mellan åtta lag och då kom även fem spelare från representationslaget för att träna och uppmuntra juniorerna.

Såväl juniorerna som deras tränare gav allt i solens gass på Väiski. Det var fint att se hur motiverade alla var och man kunde verkligen se en vilja att utvecklas i de unga fotbollsspelarna. Trots att det fanns många olika modersmål bland deltagarna talade alla samma språk, nämligen fotboll, då matcherna var igång.

I sin helhet var veckan väldigt givande och händelserik. Representationslagets spelare var positivt överraskade över barnens talang. För lägerdeltagarna var det säkert en oförglömlig dag och alla åkte hem med sina idolers autografer i bagaget.

Såhär kommenterar två av spelarna sina känslor efter turneringen:

– Det här var en jättefin dag och en fin erfarenhet av att få jobba med de unga! De var så lyckliga över att få spela fotboll och det är ju det som fotboll handlar om, säger Luís Henrique.

Tino Palmasto är också med på noterna:

– Det var väldigt trevligt att få vara med och jobba med våra juniorer, säger han.

Ursprunglig text: Noa Estella
Svensk översättning: Viktor Fagerudd