Skip to main content

Matchen i den sjunde omgången i Veikkausliiga mellan HIFK och KuPS inleddes i försiktiga tecken. Ingendera laget tog initiativ till att skapa farligare målchanser under matchens inledning, utan väntade i lugn och ro på lämpliga situationer. KuPS fick en sådan vid fem minuter spelat, men hemmalagets målvakt Arnold Origi gick inte att överlista. Det var ändå rätlinjigt spel då lagen gick in för att sno bollen av motståndaren.

KuPS kom åt att försöka på målskytte från en hörna i matchens 16. spelminut, men lyckades inte komma till avslut. Även i följdsituationen lyckades laget skapa en chans, men även denna gång utan resultat. Hemmalagets bästa chans under de första tjugo minuterna kom till Nikolas Saira, men Otso Virtanen i KuPS-målet var med på noterna. En liten stund senare var Virtanen i blåsten en stund, men lyckades hålla sitt mål rent. Vid 36 minuter spelat fick HIFK inleda målskyttet, då Jakob Dunsby nickade in ett inlägg av Erikson Carlos. KuPS kom dock igen och utjämnade enbart några minuter senare genom Babacar Diallo. Lite före paus tvingades HIFK byta ut Hannu Patronen, och Tuukka Andberg kom in som ersättare och gjorde därmed sin debut för denna säsong. 1-1 -resultatet höll i sig ända till pausvilan.

Bortalaget inledde andra halvlek starkt och fick två hörnor med sig, men lyckades inte ta ledningen i matchen. Laget tog in Saku Savolainen istället för Ruben Ayarna och fick sedan en frispark efter att Tobias Vibe fått gult kort. Frisparken gick ändå rakt till IFK-försvaret. En knapp kvart in i andra halvlek utförde HIFK sitt andra byte, då Xhevdet Gela kom in istället för Jukka Halme på mittfältet. Efter detta uppstod inte lika många målchanser längre, även om det inte var fel på inställningen. Båda lagen utförde ännu spelarbyten i slutet, och HIFK bytte in Kevin Larsson istället för Erikson Carlos, som spelade fram till målet under första halvlek. Större målchanser uppstod inte längre, och resultatet blev därför 1-1 för andra gången denna vecka.

– Det var en riktigt tuff match mot en väldigt fysisk motståndare idag. Vi visste att vi inte skulle kunna öppna spelet på samma sätt som mot IFK Mariehamn i onsdags mot ett så här fysiskt lag. Därför tycker jag att vi kan vara nöjda med vårt jobb idag. Jag tycker att vi ser allt mer och mer ut som ett lag, speciellt i försvaret. Tobias (Vibe) gjorde ett bra jobb idag efter att han kommit tillbaka i laguppställningen. Vi måste ändå utveckla anfallsspelet och det kommer att ta sin tid. Vi är farliga i snabba kontringar, men behöver mer skärpa även i s.k. andra vågens anfall. I de här situationerna tappar vi ännu alltför många bollar. Spelarna har ändå på ett fint sätt täppt till efter de misstag som uppstått i den här typens situationer och det är jag stolt över. Laget har en fin karaktär och vi kämpade hårt idag igen, kommenterar chefstränaren Tor Thodesen.

Följande match spelas på måndag om en vecka, dvs. 20.5. mot KPV i Karleby.

HIFK:s öppningselva:
2 Tobias Vibe
4 Hannu Patronen (c) (43′ 34 Tuukka Andberg)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
8 Jukka Halme (59′ 10 Xhevdet Gela)
13 Jakob Dunsby
14 Erikson Carlos
20 Hassan Sesay
23 Nikolas Saira
50 Toró
77 Arnold Origi (mv)

Mer statistik från matchen hittar du på Veikkausliigas sidor.