Skip to main content

Helsingfors IFK reser imorgon till Rovaniemi för att möta RoPS i jakt efter säsongens första bortavinst. Säsongens tidigare bortamatcher har slutat i en förlust och en oavgjord match, så laget kommer ge sitt i allt ihopp om att få säsongens första bortavinst. I den förra hemmamatchen mot FC Honka var målvakten Arnold Origi en av de bästa spelarna på planen, tillsammans med målskyttarna Joel Mattsson och Jakob Dunsby.

Efter fem matcher har Toni Koskelas RoPS endast samlat ihop fyra poäng. RoPS ligger på elfte plats i serietabellen, på lika många poäng som HIFK, men de stjärnprydda har spelat en match mindre. RoPS senaste match var en 0-1 hemmaförlust mot KuPS. RoPS har lyckats göra mål fyra gånger denna säsong, alla av olika spelare.

”Vi är väl förberedda inför RoPS-matchen imorgon och jag hoppas att den positiva utvecklingen av vårt spel fortsätter”, kommenterar chefstränare Tor Thodesen inför matchen.

– Arnold (Origi) och Jakob (Dunsby) var riktigt bra mot Honka, och det var också bra att vi fått Joel (Mattsson) med i truppen, för han kämpade mycket väl när han kom med i startelvan, säger Thodesen om förra matchens nyckelspelare.

Text: Mikko Valle