Skip to main content

Idag på kvällen blir det match före en ultra-lokalmatch då HIFK/2 möter Töölön Taisto i vad vissa kallar för ”Töölön Derby”. Matchen spelas i Herr Treans fjärde omgång, och hemmalaget HIFK är ute efter sin första vinst. Hemmapremiären på Väiski slutade med ett kryss då man mötte SexyPöxyt, även om hemmalaget hade vad som kändes vara en självklar målchans just före domaren blåste av matchen.

Efter detta fortsatte resan väster, rättare sagt mot Ekenäs. Där väntade EIF/Akademi, ett ungt och tekniskt lag som spelade sammansvetsat. Men även i den matchen tog HIFK en poäng, då matchen slutade 1-1. Även i denna match var chansen att ta tre poäng stor, då laget försvaret höll och hade många målchanser. Tyvärr tog man inte nytta av dessa så man fick nöja sig med oavgjort.

På morsdagen fanns det dock inte så hemskt mycket annat att fira än just mammor. Då mötte man EsPa borta i Mattby, som totalt krossade IFK med siffrorna 7-0.

Töölön Taisto inledde sin säsong hemma emot nyligen avancerade FC FINNKURD med en 3-1 seger. Efter detta har laget dock tagit två raka förluster. Först förlorade man 4-1 borta i Nurmijärvi mot NuPS och sedan fick man besök av BK-46 som stal tre poäng med en 2-1 vinst. Efter tre omgångar är alltså både HIFK/2 och Töölön Taisto i tabellens lägre delar, med en poängs skillnad ifrån varandra. Säsongen har dock just hunnit börja, så det lönar sig inte att stirra för mycket på tabellen då mycket ännu kan ske. Då IFK mötte just Töölön Taisto under försäsongen var siffrorna dystra för Kamraterna. Men nu spelas det om poäng och det unga laget är ute efter revansch. Förutsättningarna inför matchen tyder på att det kommer bli en riktigt underhållande torsdagskväll på Väiski.

 Noterbart inför kvällens match

1 Kommer IFK:s bollkontroll kunna mjuka upp det erfarna och fysiskt starka Taisto?
2 Ungdomlig energi möter erfarenhet
3 Följ honom: 2002-födda Liam Lokake har lyst i sin position som IFK:s högerback

HIFK/2 – Töölön Taisto
Väinämöisen kenttä
16.5.2019 20:30