Skip to main content

HIFK återvänder imorgon till sin hemmaplan, då man möter FC Inter från Åbo i säsongens nionde Veikkausliigamatch. Matchen inleds på Telia 5G-Arenan kl. 17.00. För HIFK är detta redan maj månads tredje hemmamatch och dessutom den andra matchen denna vecka.

På måndag besökte HIFK Karleby, där resultatet skrevs 1-1 mot KPV. Hassan Sesay förde upp Röda i ledning precis innan pausvilan och därmed ledde HIFK matchen väldigt länge. Karlebylaget lyckades ändå utjämna matchen till slut, vilket betydde att HIFK inte ännu lyckades knipa sin första bortaseger för i år. Laget har nu spelat sina tre senaste matcher jämnt och resultatet har varje gång varit det samma, dvs. 1-1. Nu har laget full fokus på att ta säsongens andra trepoängare på Inters bekostnad.

Morgondagens motståndare är en av de hårdaste möjliga just nu, eftersom FC Inter för tillfället innehar förstaplatsen i Veikkausliiga. Laget har tagit 16 poäng på 9 matcher och är dessutom på gång just nu, då de senaste fyra matcherna har slutat i seger. Inter har mycket krut till sitt förfogande i anfallet, främst i form av Filip Valencic och Timo Furuholm, och dessutom har Mika Ojala lyckats tre gånger med målskyttet hittills under säsongen. HIFK står inför en tuff utmaning, men går in i matchen med stor iver för en efterlängtad andra seger.

– Igen är det en tuff match som väntar oss! På hemmaplan har vi varit starka, och vi ska alltid köra för seger här, oavsett motståndare. Inter är ett välspelande och högklassigt lag, så vi måste verkligen vara på vår högsta nivå imorgon. Om vi lyckas med det, är allting möjligt, kommenterar chefstränaren Tor Thodesen.

Biljetter till säsongens första lördagshemmamatch fås som bekant via Ticketmaster – och imorgon är även Östra läktaren öppen. Välkomna på match!