Skip to main content

HIFK:s anfall får ny förstärkning

HIFK Fotboll förstärks genom den brasilianska anfallsspelaren Luís Henrique Farinhas Taffner. Henrique är en snabb och självsäker spelare som trivs bäst framför motståndarmålet. Själv beskriver han sig som en naturlig målskytt, med god förmåga att hålla kontroll över bollen, och så gillar han dessutom att hjälpa laget även i form av målgivande passningar.

Den 21-åriga anfallaren har tidigare representerat bland andra Botafogo i sitt hemlands Serie A samt det portugisiska Primeira Liga-laget CD Feirense.

Henrique berättar att han hört mycket gott om HIFK och Finland via HIFK:s mittfältare Toró.

Toró berättade för mig att HIFK är en förening som är på väg uppåt och att laget har de bästa anhängarna i hela serien. God stämning får mig att spela på min bästa nivå, så jag väntar med iver på min första match. Det motiverar mig i denna flytt. Just nu vill jag bara få börja spela och hjälpa laget att stiga till den nivå det förtjänar. Det här ska jag göra genom att göra det som jag är bäst på, nämligen att göra mål. Jag tror att vi får en bra säsong tillsammans, säger han.

– Luís Henrique är en anfallare som är väldigt stark i straffområdet. Han är den typens spelare som aktivt gör löpningar inom den bästa målskytssektorn och är dessutom bra på att sätta press på motståndaren, vilket tilltalar vårt tränarteam, kommenterar HIFK:s sportchef Mika Lönnström.