Skip to main content

Under veckoslutet deltog HIFK i Kouvolaturneringen, som ordnades av MyPa på Saviniemi stadion i Myllykoski. Utöver HIFK och MyPa deltog även KTP och Sudet från Kouvola i turneringen. Förutom MyPa spelade HIFK även mot KTP.

På lördag besegrade IFK MyPa med siffrorna 2-1, då Erikson Carlos samt Kevin Larsson stod för målskyttet. På söndag var det sen dags att möta KTP, vilket resulterade i oavgjort med siffrorna 1-1. Mauro Severino gjorde sitt första mål i IFK i söndagens match. Nästan alla spelare i laget fick speltid under helgens två matcher, så Kouvolaturneringen fungerade som en bra sista chans för HIFK:s tränarstab att ge spelarna speltid inför följande helgs Veikkausligapremiär.

Veikkausligan börjar för HIFK:s del med bortamatch mot SJK i Seinäjoki kl 15 på lördag. Laget förbereder sig inför matchen under denna vecka, och manskapet är generellt sett friskt. Den första hemmamatchen spelas måndagen den 15.4., då FC Lahti står för motståndet på Telia 5G-Arenan. Du kan köpa förhandsbiljetter till matchen via Ticketmaster, och mer info om biljettera hittar du bakom denna länk. Det går fortfarande även att beställa säsongskort till den kommande säsongen. Dessutom har vi på söndag kväll skickat ut en länk till förhandsköp av biljetter till bortaderbyt den 23.4. till säsongskorts- och aktieägare.