Skip to main content

Helsingfors IFK och Sandefjord, som spelar i den näst högsta ligan i Norge, är överens om ett ettårigt lån för Jakob Dunsby. 19-åringen är en snabb och mångsidig spelare, som beskriver sig själv som en offensiv spelare. Han är duktig med bollen och bra i en-mot-en situationer samt när det kommer till dribblingar mot mål.

Jakob Dunsby själv ser framemot säsongen och tror att IFK och Veikkausliiga är rätt steg för honom i sin egen utveckling.

– Jag tror att nivån är ganska bra för mig, det är ett bra steg vidare. Jag tror att jag kan utvecklas och bli bättre här. Jag vet att IFK har följt med mig en tid redan. Efter årsskiftet blev jag inbjuden att träna med laget. Vi förde lite diskussioner gällande kontraktet och nu är jag här och hoppas få lite speltid samtidigt som jag hjälper laget att vinna, berättar Dunsby.

Dunsby har redan anslutit sig till laget och spelade sina första minuter på fredagen då HIFK mötte Paide borta i Tallinn.

– Jakob är en snabb spelare som är duktig på att utmana motståndaren. För sin ålder spelar han väldigt självsäkert och vågar avancera uppåt på planen. Detta gör honom också farlig för motståndarna, säger sportchef Mika Lönnström.